LEGO IncidentenCity

Grootste mini LEGO rampenstad ter wereld in Aalsmeer

Grootste mini LEGO rampenstad ter wereld in Aalsmeer

LEGO IncidentenCity is een bijzondere mini rampenstad die de grootste brandweerincidenten verzameling van LEGO steentjes in de wereld in zich heeft. Het stadsoppervlak telt ruim 23m2 en er zijn meer dan 100.000 steentjes in verwerkt. Het is niet alleen zeer attractief en uniek, maar heeft ook een serieuze educatieve missie: het overbrengen, aan zowel kinderen als volwassenen, dat het werk van de brandweer spannend, veelzijdig en uitdagend is.

Actueel

IncidentenCity is, net als onze samenleving, continu in beweging. Daarom zijn steeds de meest actuele of herkenbare incidenten in de stad terug te vinden. De kracht van de City ligt vooral in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. De uitgebeelde incidenten hebben allemaal plaats gevonden in Nederland en veel er van zijn te zien geweest bij zowel het Journaal als het Jeugdjournaal. De driedimensionale incidenten zijn daarmee zeer herkenbaar en zijn zonder enige toevoeging van sensatie geschikt voor alle leeftijden en doelgroepen. Herkenbaar zijn bekende incidenten als de gasexplosie en opvolgende brand in het huizenblok in Urk, de brandende kerktoren van Weesp, de verongelukte Tesla, de gevallen hijskranen op woningen in Alphen aan den Rijn, de kat in de boom en als meest recente het omgevallen matrixbord op de snelweg van de A9 en de instorting bij het oude gemeentehuis in Woerden.

Edutainment

IncidentenCity herbergt 23 uiteenlopende Nederlandse incidenten waarbij om hulp van de brandweer werd gevraagd. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om aan de hand van een vragenlijst, waaraan een slagzin wedstrijd is verbonden, al die incidenten op te sporen. In de praktijk betekent dit een zeer leuke en vooral laagdrempelige bezigheid. Na afloop van de zoektocht is het beeld van de werkzaamheden die door de brandweer worden uitgevoerd op een actieve en educatieve wijze bijgesteld. Kinderen (maar ook volwassenen) worden daarmee op een eenvoudige en vooral actieve speelse wijze in contact gebracht met het vak van de brandweer. Zij zijn immers de brandweerman of vrouw van de toekomst.

Aalsmeer Roest Niet Kids

IncidentenCity is een onderdeel van het Aalsmeer Roest Niet Kids programma op zondag 11 juni en is vrij toegankelijk in The Beach. Naast de beroepsbrandweermannen van IncidentenCity is ook Brandweer Aalsmeer aanwezig voor informatie over de lokale brandweer.